Välj en sida

Att skriva att det är blåsigt i Malmö är ungefär som att skriva att vatten är blött, men den här onsdagen var det åtminstone soligt och fint utöver blåsten.

Vi fick crème ninon (alltså grön ärtsoppa), i den syns fetaosts-yoghurt, dill och pumpafrön. Olivolja ringlat ovanpå och hembakat bröd vid sidan, och vi känner oss bortskämda som vanligt. Tack Susanna!
creme ninon

Vi går från frontend till backend

Idag är det fullt fokus på API (application programming interface) och hur man kan använda det. Detta är vad som också kallas backend, och något man behöver kunna använda när man skapar sidor som användarna ska interagera med. Videorna till den här gången visade bland annat hur man kan hämta och redigera data från en extern databas.


När man lär sig är det mycket roligare att ha något riktigt att arbeta med, och här kan man få vara lite kreativ. Därför får videor och övningsuppgifter till de här gångerna fem utav fem pallaskatter i betyg.

 

Uppgiften

Till uppgiften har vi fått varsin databas med Harry Potter-tema tilldelad, så vi har vår alldeles egen data att arbeta och ha kul med. Nu ska vi alltså göra sidor där användaren kan se alla karaktärer, lägga till och ta bort samt redigera de som redan finns.

Styrkta av kaffe och kakor har samtliga arbetat flitigt. Det är ganska knepigt, men ändå roligt, att få rätt på det här med att få frontend och backend att prata med varandra, eller vad säger ni?
Deltagare den 15/3 diskuterar API-uppgiften

Nästa vecka blir speciell – vi kommer nämligen att befinna oss på Apsis istället för The Ground! Där kommer vi att fortsätta med våra uppgifter, men också få se vad Apsis gör och hur de gör det.