Välj en sida

Tredje tillfället gick av stapeln i ett mycket blåsigt Malmö, skönt då att veta att kvällen kommer att spenderas inne i värmen på stabila The Ground!

pyntat på the ground

… julpynt?

document.getElementById(hemligIngrediens)

Kvällens mat, lasagne med sallad, var supergod som vanligt – och bjöd dessutom på ett litet mysterium… Susanna var inte där och kunde därför inte svara på vad den väldigt goda salladen innehöll mer än grönkål och morot. Rotfrukt? Äpple? Var det någon som klurade ut det? Vi kör alltså problemlösning på alla nivåer här… Fortsättning följer nästa vecka 😀

deltagare tar lasagne och sallad

Sponsorbesök

Idag hade vi en gäst med oss! Genevieve från RefinedWiki, som är en av våra sponsorer, ville veta mer om hur det gick till och vilka vi egentligen är. När maten var uppäten fick Gen tillfälle att presentera sig lite, och varför hon hade kommit. Några av deltagarna blev också intervjuade till RefinedWikis blogg.
Genevieve från RefinedWiki intervjuar Stina

Genevieve från RefinedWiki intervjuar Stina

Arbete med projekt

Det är förkylningstider nu och det märks. Många var trötta och dagens grupp något decimerad, men ändå vid gott mod. Idag hade vi inga övningsuppgifter som vi brukar, utan det är meningen att deltagarna ska välja ett projekt att arbeta med över två gånger. Vi har nu lärt oss vad DOM är, hur det hänger ihop med webbsidorna vi tittar på och, kanske det roligaste av allt: hur man kan manipulera detta! Projektet innebär alltså att skapa en dynamisk sida av något slag, och några av förslagen på projekt som kan vara kul att arbeta med finns bland annat:

  • Benedict Cumberbatch-namn
  • Visa dagens veckodag
  • Färglägg text beroende på meningslängd

Har de en egen idé med samma principer kan de givetvis arbeta med det istället.

Nästa onsdag fortsätter arbetet med projekten, och det ska bli spännande att se de olika skapelserna!