Välj en sida

I onsdags fortsatte Pinkwebdev med det tredje kurstillfället! Efter en solig (vår)dag var det dags att bege sig till det lilla entreprenörshuset på Bredgatan. Vi sågs som vi brukar högst upp i The Grounds mysiga vardagsrum (och ja, det är fortfarande de hårda träbänkarna som gäller 😉 ). I vanlig ordning blev alla hungriga deltagare serverade av vår egen lilla huskock Susanna Bill. Denna gång stod en supergod potatis- och purjolökssoppa på menyn, och självklart fick vi efterrätt i form av inkokta småpäron med vaniljsås och kaksmulor.

Soppa och teknisk utrustning

Soppa och teknik, en fantastisk kombination

Vem är det egentligen som förser oss med den goda maten?

Medan alla åt fick Susanna chans att berätta lite mer om sig själv och sin bakgrund. Hon har nämligen också en teknikbakgrund som civilingenjör inom teknikbranschen. Tidigare har hon jobbat på stora telekomföretag som Ericsson och Sony, men kände efter många år att hon ville utmana sig själv och testa helt nya saker. Matlagning blev snabbt hennes passion och idag jobbar hon på heltid med mat på flera olika sätt. Förutom att förse The Ground med luncher och frukostar (och nu även middag till Pinkwebdev) så har hon ett nytt spännande projekt som är i full gång; en kokbok! Tillsammans med några forskare på Lunds universitet ska kokboken innehålla mat som är anpassad efter några av de livsstilssjukdomar som är vanliga bland människor idag, till exempel typ 2-diabetes.

Susanna Bill

Susanna, i full färd med att berätta om sig själv och vad hon gör

– Jag vill att mina projekt ska ha ett djupare syfte, även om de alltid handlar om mat. Det är likadant när jag lagar mat och serverar på The Ground och för Pink Programming. Ert syfte är precis vad jag vill stötta och jag tycker att det här är en jättefin miljö att jobba i, sa Susanna när hon introducerade sig själv för våra deltagare.

Vi är jätteglada över att ha Susanna med oss på Pinkwebdev under hela vårterminen, och vi ser fram emot att njuta av hennes goda mat! Om du inte får nog av Susannas kokkonster så kan du alltid komma förbi och äta hennes lunch som serveras på The Ground varje onsdag. Kontakta Chloe på The Ground för att anmäla dig.

Hur går det i själva kursen då?

Efter en kort genomgång där Louise gick igenom några quizfrågor och redde ut några frågetecken från filmerna, så satte alla igång med sina övningsuppgifter. Våra fantastiska handledare Johanna och Malin cirkulerade mellan deltagarna och såg till att alla håller kursen framåt.

En av våra 17 deltagare heter Lisa och jobbar i vanliga fall som grafisk designer i Malmö och Köpenhamn. Även om hon tycker att det är svårt så känner sig Lisa helt bekväm i rollen som nybörjare inom programmering. I början blir det mycket trial and error, men det känns ändå som att man lär sig hela tiden säger hon och tillägger att ”det är verkligen så att man nästan lär sig bättre genom att göra fel snarare än att göra rätt från början”.

Vi håller med! Det är genom att göra fel och hjälpa varandra som man blir en riktigt vass webbutvecklare.

Pinkwebdev-deltagare 20170215

Här sitter alla Pinkwebdevs, i full fart med olika sorters problemlösande

Nästa vecka har redan en fjärdedel av kursen gått! Då kommer vi att få besök av en av våra sponsorer, och så käkar vi Susannas goda mat såklart.