Välj en sida

Kursstart

Äntligen den förste februari och dags för första Pinkwebdev! Efter att ha klarat sig igenom första uppgiften på kursen – att hitta upp till “vårt” rum på The Ground – kunde alla ta för sig av maten som Susanna gjort. Soppa med sötpotatis och majs och en färgglad sallad som huvudrätt – och dagen till ära serverades dessutom efterrätt i form av äppelpaj. Mums!

äppelpaj

Äppelpaj till efterrätt

Introduktion

Medan alla mumsade paj satte Stina igång med att presentera sig själv och hur hon fick idén till kursen, och sedan kom Chloe och berättade vad the Ground är. 

Chloe från The Ground

Chloe från The Ground berättar om huset och alla som sitter där och arbetar

Och Vanja, en av medgrundarna till Pink Programming, gav en kort presentation av sig själv och hur Pink Programming kom till. Sedan var det dags för övriga projektgruppen att presentera sig, och till slut även handledarna.

Pinkwebdevs handledare

Pinkwebdevs handledare: Vjera, Malin, Rebecka, Johanna och Stina.

Dags att bryta isen på riktigt

Lekar är ett effektiv sätt att lära känna varann på, så varje deltagare (plus handledare och resten av projektgruppen) hade uppgett någon kul information om sig själv och av detta skapades ett minglo, ett mingel-bingo. Samla alla deltagare på ditt bräde!

Deltagarna spelar minglo

Trångt men trevligt.

Vem i hela fridens namn har varit clown, och jag måste hitta vem det är som är ett popcorn-freak… Ljudnivån var hög, precis som stämningen!

Efter minglot fick deltagarna varsin goodie-bag. Innehållet var till stor del sponsrat av våra partners, så tack till dem!

Goodiebags

Pennor, block och annat nyttigt paketerat i fina rosa påsar.

Dags att sätta igång

Ungefär 19.15 började allvaret. Ja, alltså, installationen av de verktyg som kommer att användas under kursens gång.

Deltagarna installerar programvara

Fokus på topp när alla ska ha samma programvaror installerade

 

Nätverket klarade påfrestningen, installationerna gick relativt smärtfritt och deltagarna var fokuserade och helt inställda på att hjälpa varandra där det behövs.  Allt tyder på att de kommande veckorna kommer att gå hur bra som helst, och att vi kommer att ha väldigt roligt tillsammans!