Välj en sida

Det blåser i Malmö, inte helt ovanligt. Solen kämpar för att bryta igenom marsmolnen (mars!? Var tog tiden vägen?).

Upplösningen på förra veckans mat-mysterium

Förra veckan hade vi ett litet mat-mysterium, med en salladsingrediens ingen riktigt kunde placera, och visst har vi alla spänt väntat på svaret?

De flesta gissade på ingefära – men det var picklad kålrot! Det är synnerligen spännande att ha en mästerkock i huset. Idag fick vi en italiensk böngryta (Ribollita), gratinerad med surdegskrutonger och taleggio, till det även parmesan och ett stänk av en härlig virgin olivolja. Hembakt bröd vid sidan, en perfekt rätt en småkylig och blåsig dag.
ribollita, dagens mat

Älskade grönkål!

Dagens arbete

Efter önskemål inleddes kvällen med en genomgång av funktioner, där Johanna förklarade de olika typer av funktioner som finns och när de bör användas. Function expression eller function statement fungerar på lite olika sätt så det är bra att få en vägvisning i användandet. (JavaScript är väldigt flexibelt och förlåtande, det är något vi börjar förstå vid det här laget!)

Johanna går igenom funktioner

Johanna går igenom funktioner och Stina agerar whiteboard-hållare

Resten av kvällen har ägnats åt projekten. De som har behövt repetera något har gjort det, skönt att kunna kolla igenom filmerna och googla efter behov. Och att kunna fråga någon i närheten om hjälp!
Det kan ta lite tid innan vissa begrepp sjunker in, men det är helt okej. Det är nog ingen som lär sig allt genom att enbart titta på en film en gång, eller läsa en bok en gång. Att repetera och testa och googla och faktiskt lägga tid på det är vad som krävs… Det är en tröskel att ta sig över, men vi är helt säkra på att de som ännu inte helt tagit sig över kommer att ha gjort det när vi är klara med kursen. 😀

deltagare och handledare
deltagare och handledare

Till vänster ser vi tre sorters inlärning i samma bild: Penna och papper, ta hjälp av handledarna samt kolla på filmerna!

Nästa vecka…

Vad är git, och vad ska det vara bra för? Ja, det får vi reda på nästa vecka när Madeleine kommer på besök!